Babaparadicsom Családi Napközi

Tudjuk, hogy a gyermekek nevelése elsősorban a család joga és kötelezettsége, ebben a Családi Napközi kiegészítő szerepet játszik. Mi, mint második szocializációs közeg, a kis csoportokkal talán nem jelentünk olyan nagy szakadékot a gyermek számára a család után, mintha egy 30 fős csoportban kezdené a világgal történő tágabb ismerkedést. Egy ilyen kis csoportban sokkal "könnyebben" megy a beszoktatás, a szülőktől történő hosszabb-rövidebb elválás.

Fő tevékenységünknek a játékot tekintjük. Minden fejlesztést játékon keresztül valósítunk meg. Ebben az életkorban fontos az önállóságra nevelés, a helyes étkezés, higiéniás és öltözködési szokások elsajátítása. Ösztönözzük a gyermekek kreatív, önálló tevékenységét. Ehhez a gyermekek számára harmonikus légkört, balesetmentes, esztétikus környezetet biztosítunk.

Heti/napirendünk folyamatos, de bizonyos kereteken belül rugalmas is kell, hogy legyen. Meg kell látni, hogy mikor van kedvük pl. énekelni, tornázni, táncolni, bábozni, mesét hallgatni stb., és ezeket az igényeket figyelembe kell venni. Akkor is, ha a hetirend mást ír elő.

Nagy hangsúlyt fektetünk a mozgásra. Nálunk nincs nap torna nélkül.

Környezetünk, a világ tágabb megismerése, a társas együttélés szabályainak elfogadása, az érdeklődés felkeltése bizonyos dolgok iránt mind a nevelési feladataink fontos részét képezik. Tavasztól őszig együtt ültetünk, locsolunk, gondozzuk a kertet. Télen minden nap ellenőrizzük a madáretetőnket, illetve hogy mennyi magot csipegettek el a madarak.

Szolgáltatásunk részét képezi a napi 4-szeri egészséges étkezés. Az ebédet olyan beszállítótól rendeljük, aki a gyártási folyamat során nem alkalmaz mesterséges színezőket vagy tartósítószereket. A kifejezetten ennek a korosztálynak megfelelő étlapot dietetikus készíti.

Heti 1 alkalommal a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek az angol nyelv alapjaival. Ez a foglalkozás a szülő által választható fakultatív foglalkozás.

Értékeld a szolgáltatót 1-5-ig tartó skálán. Az 1-es a legkevésbé jó, az 5-ös a legjobb minősítés.

112 értékelés

Hibás adatot talált, vagy nem működik a szolgáltató weboldala? Írjon nekünk, hogy adatbázisunkat mindig frissen tarthassuk.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj aktualitásainkról a legfontosabb információkról.