Varázsmese

A mai gyerekek tényleg mások, másként gondolkodnak, viselkednek. Emiatt gyakran nem is értjük a Z és az Alfa generációs gyerekek aggodalmait. A gyerekeknek felépített önbizalomnövelő meseterápia kifejezetten nekik szól.

Hogy kik ők?
A Z generáció szülöttei már minimum kiskamaszok, sőt az idősebbek lassan felnőttkorba lépnek. Az Alfák még nincsenek nyolc évesek, ők a 2010 után született gyerekek.
Jellemzőjük, hogy már tipegőként is képesek használni a tabletet és az okostelefonokat, sőt mire óvodába mennek, jól elboldogulnak az interneten is. Európai felmérések szerint az óvodások több mint fele rendszeresen használja is az elektronikus kütyüket, s már egészen kicsiként is hozzászoknak a szüleiknek gyakori problémát okozó multitaskinghoz, vagyis képesek egyszerre több dologgal foglalkozni. A pöttyös labdával, homokozóban, színes mesekönyvön, diavetítőn szocializált szülők pedig csak kapkodják a fejüket, és megpróbálják minden kívánságát teljesíteni a jól értesült kis akarnokoknak. Merthogy e korosztály szülöttei legtöbbször mindent azonnal szeretnének. Megtehetik, hiszen a kutatások szerint alig néhány évesen is nagyon erős vásárlásbefolyásoló erejük van, még azt is véleményezhetik, hogy milyen autót vegyenek a szüleik.

De vajon tényleg mindent megkapnak? És amit kapnak, azt annak tudatában adjuk, hogy gyermekeink szellemileg sokkal gyorsabban fejlődnek, mint annak idején a szüleik generációja, sőt még a saját érzelmi fejlődésüknél is. Mire van igazán szükségük? És miért egyre több a kudarctól rettegő gyerek, és a félelmét elrejtő passzív álarcot viselő kiskamasz?

Értékeld a szolgáltatót 1-5-ig tartó skálán. Az 1-es a legkevésbé jó, az 5-ös a legjobb minősítés.

104 értékelés

Hibás adatot talált, vagy nem működik a szolgáltató weboldala? Írjon nekünk, hogy adatbázisunkat mindig frissen tarthassuk.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülj aktualitásainkról a legfontosabb információkról.